Тринадесети годишен конкурс

Ideal Standard Баня на годината 2016

Начало Баня на годината 2016

Баня на годината 2016

Завърши 13-тото издание на „Ideal Standard Баня на годината“

Бляскава церемония и много положителни емоции съпътстваха финала на тазгодишния конкурс за интериор на баня

С тържествена церемония приключи 13-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“. Събитието се състоя на 16 февруари в приятната обстановка на столичната зала „Рейнбоу Плаза“. Повече от 200 гости, сред които архитекти, дизайнери, партньори и медии, уважиха специалния повод на лидера в иновативните решения и разнообразие от продукти за баня Ideal Standard. Г-н Христо Караиванов,  директор търговска организация – източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима АД“ и председател на журито в тазгодишния конкурс, също беше част от присъстващите и изнесе приветстваща реч.

Заключителната част от „Баня на годината 2016“ премина под символичните знаци на лекотата и феерията. Акцент на тазгодишната програма падна върху зависимостта между изчистените форми и естетиката в пространството и личния комфорт и наслада, които всеки изпитва чрез тях. Те бяха изящно олицетворени и чрез танц с воали и серпентин, които допринесоха гостите изцяло да се потопят в елегантната атмосфера на вечерта.

Професионалното жури, в лицето на доказани в бранша архитекти и дизайнери, направи своя избор, гласувайки анонаимно за всички подадени проекти. Всички победители получиха награда в размер на 2 000 лв., а класиралите се по точки на второ и трето - предметни награди от Ideal Standard.

Първа награда и приз „Баня на годината 2016“ бяха отсъдени за проекти във всяка от трите категории както следва:

Connect Air в спалнята 

Павлин Бенков

проект „Амалгама“

 

 

 

Зона за освежаване в нощен клуб 

Павлин Бенков

проект "Нощна смяна"

 

 

 

„Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А“

Пламена Георгиева

проект "Х/Л“ 

 

 

 

Призът „Баня на публиката 2016“ също беше връчен на фаворитите на онлайн аудиторията, събрали най-много точки по време на гласуването. Победителите във всяка категория получиха ваучер на стойност 1 000 лв. за покупка на продукти Ideal Standard по избор.

 

В категория „Connect Air в спалнята“ изборът на публиката е проектът „Over the Forest“ с автори Мария Станчева, Симеон Йорданов, Добрин Драганов и Станислав Иванов.

 

 

 

 

Първо място в „Зона за освежаване в нощен клуб“ бе отредено на Мария Никодимова и проекта й „The Mask“.

 

 

 

 

 

Фаворит в „Оазис сред работната среда – санитарните помещения в офиси клас „А““ е проектът „Green Line“ на Диляна Михова

 

 

 

 

 

Близо 2 500 са гласовете на онлайн аудиторията, които определиха и тазгодишните носители на приза „Баня на публиката 2016“. Традиционно 20 от тях бяха изтеглени на лотариен принцип и се сдобиха с наградата от Ideal Standard – трифункционален ръчен душ.

Домакините на открития през 2016 година шоурум  на Ideal Standard “The Bathroom” инж.-дизайнер    Божана Йорданова и арх. Александър Бояджиев    също отличиха свой фаворит в лицето на Ивана  Янкова и проекта „Баланс 2“ в категория „Connect  Air в спалнята“.

 

 


Специални награди връчиха и всички партньори на конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“, в т.ч. професионални общности и медии, а именно:

Партньор: DIBLA

Проект победител: Midnight in Paris

Автор на проекта: Росица Радомирова

 

 

 

Партньор: АИДБ (Асоциация на интериорните дизайнери в България) - връчи две награди

Проект победител: Амалгама

Автор на проекта: Павлин Бенков

 

 

Проект победител: Code: 000000

 Автор на проекта: Ивана Янкова

 

 

 

 

Партньор: сп. Идеален Дом

Проект победител: SILENCE

Автор на проекта: Велизар Димитров

   

 

 

Партньор: сп. Наш Дом

Проект победител: Шир

Автор на проекта: Мюмюн Хасан

 

 

 

Партньор: Градът Медиа Груп

Проект победител: VENUS

Автор на проекта: Десислава Георгиева

 

 

 

Партньор: BravaCasa

Проект победител: OVER THE FOREST

Автори на проекта: Мария Станчева, Симеон Йорданов, Добрин Драганов, Станислав Иванов

 

 

Партньор: сп. Още за къщата

Проект победител: Midnight in Paris

Автор на проекта: Росица Радомирова

 

 

 

Партньор: сп. Магазин

Проект победител: Heaven

Автор на проекта: Емили Гостанян и Теодора Димитрова

 

 

 

Партньор: сп. Жилища

Проект победител: Топъл полъх

Автор на проекта: студио „Джесика Дизайн“

 

 

 

 Партньор: сп. Мебелен Дизайн

 Проект победител: Амалгама

  Автор на проекта: Павлин Бенков

 

 

 

Партньор: b2b media

Проект победител: Green Line

Автор на проекта: Диляна Михова

 

 

 

След края на официалното награждаване на всички победители г-на Христо Караиванов - директор търговска организация – източна Европа в „Идеал Стандарт – Видима АД“ сподели с всички гости, че конкурсът „Баня на годината“ е не само едно приятно изживяване, а мисия на компанията. Той заяви още, че професионалният подход и старание, които се влагат във всяко едно решение и продукт, винаги е плод на отзивите на потребителите на Ideal Standard и изцяло съобразено с техните индивидуални потребности. По тази причина Ideal Standard не само поддържа своя висок стандарт, но не спира да го развива и обогатява, допълни г-н Караиванов.

„Ideal Standard Баня на годината 2016“ за пореден път показа своя неизчерпаем потенциал, а заключителната част от конкурса беше безспорен кулминационен връх. Доброто настроение и положителни емоции достигнаха до всички гости на събитието, което за пореден път демонстрира не само високо ниво на организация, но и дългогодишната заслуга на този формат към всички млади дизайнери и архитекти.